Yat Sigortası Nedir?

Yat Sigortası Nedir?

Yat Sigortası, yatın limanda, tersanede, marinada, kızakta, kayıkhanede çekilmesi, taşınması veya denize indirilmesi sırasında donanım ve ekipmanlarının herhangi bir hasar neticesinde, bir diğer deyişle sigortalanan yatın genel olarak bütün deniz tehlikelerine karşı zıya veya hasarı halinde teminat sağlayan bir sigorta türüdür.

Yat sigortası, Enstitü Yat Klozu 1/11/85 CL.328 ile poliçede teminatın dışında bırakılan klozlar haricinde; YANGIN, DEPREM, volkanik patlama ya da yıldırım gibi doğal afetlerle oluşan hasarları, liman, iskele, rıhtım, vb. ile temas etmesi neticesinde oluşan hasarları, yatın çalınması ya da yata zorla girilmesi durumunda dıştan takma motorlar, ekipman, teçhizat veya makinelerin çalınması, denizlerin, ırmakların göllerin veya diğer seyir yapılabilen suların tehlikeleri neticesinde yatta ortaya çıkan zıyaı veya hasarları teminat altına alır.

BURUCUOĞLU Avukatlık Bürosu olarak müvekkillerimize yatlarında veya teknelerinde oluşan zıya veya hasarlara ilişkin talepleriniz konusunda hukuki destek sağlamaktayız.  Konu hakkında ayrıntılı bilgi ve hukuki danışma için info@burucuoglu.com adresinden irtibata geçebilirsiniz.